Vega6 VEGA
amstaff, wiek ok. 3 lat.

Wygląd: czekoladowa, z białymi znaczeniami.
Charakter: zrównoważona, wyciszona, spokojna.
Zdrowie: wysterylizowana.

Miejsce pobytu: dom stały, Gdańsk.
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 0501 797 018, mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Vega to ok. 2-3 letnia sunia w typie amstaffa. Piękna, delikatna, o pięknej maści i budowie. Z naszych obserwacji - typowo domowa, kanapowa sunia, którą dosięgło mieszkanie w schroniskowym boksie.
Vega trafiła do schroniska z interwencji. W schronisku została wysterylizowana, przed adopcją zostanie także doszczepiona.
Szukamy dla Vegi prawdziwego domu, a także chociaż domu tymczasowego. Vega z uwagi na zabieg sterylizacji mieszka "na chwilę" w domowych warunkach, ale potem wraca do boksu ogólnego, na beton.

Vega2 Vega4 Vega1

24.07.2011 Vega dzisiaj zamieszkała w Gdańsku u bardzo fajnych ludzi czyli Ani i Krzyśka. Będzie mieszkała z papużkami :)
Vega dzięki błyskawicznej reakcji nowych właścicieli bardzo krótko przebywała w schronisku i w fundacji. Dziękujemy Wam za to co najważniejsze, czyli dom dla Vegi.

25.07.2011 Wieści od Vegi z nowego domu:

Witamy wszystkich :)
Kilka informacji z nowego życia Vegi:
Vega zmieniła imię i teraz nazywa się Gaia. Dupinka wsiadła z nami do samochody, chwilkę się pokręciła a potem na ponad 3 godziny "zniknęła" - pies anioł w samochodzie. Wstała dopiero jak zaczęliśmy wysiadać z auta na miejscu. Resztę niedzieli oraz prawie cały dzisiejszy dzień spędziła z nami na wiosce. Oj muszę powiedzieć, że ciekawska z niej bestia, wszędzie musiała swój łepek wsadzić i wszystko obwąchać. A szalała jak dzika po całym terenie, aż musiałam ją przystopować, żeby sobie rany nie rozwaliła.
Ogólnie bardzo grzeczna z niej dziewczynka, słucha się jak już się skupi na człowieku ( a że atrakcji było dużo to i ze skupieniem było ciężko), zna podstawowe komendy i za psiego chrupka wykonuje je z wielką ochotą. W pierwszą noc tylko raz próbowała się nam wbić do łóżka, ale wystarczyło pokazać jej, gdzie jest jej kocyk i spędziła na nim grzecznie całą noc.
Żeby nie było, nad paroma aspektami trzeba popracować:
- strasznie ciągnie na smyczy - jak by była koniem pociągowym, i dopiero przy dłuższej pracy i kontrowaniu jej "pociągów" widać było poprawę;
- strasznie nakręcona jest na koty - jak zobaczyła jednego za bramą to w 3 sekundy już tam była i kombinowała jak się dostać na drugą stronę płotu;
- mieliśmy też sytuację trochę dziwną: robiliśmy grila ze znajomymi i gdy Gaia zobaczyła surową karkówkę, to bardzo się zjeżyła, zaczęła się rzucać i szczekać i trudno było ją uspokoić. Dopiero po schowaniu mięsa, zaczęła cichnąć. Tak sobie teraz myślimy, że może ma to związek z tym że w schronisku była karmiona mięsem? Macie jakiś inny pomysł, co mogło by to oznaczać?
Teraz Gaia jest z nami już w Gdańsku. Zachowuje się naprawdę super grzecznie. Teraz leży sobie między mną a Krzysiem i chrapie :)

Vega_nd1 Vega_nd2 Vega_nd3

22.09.2011 Vega w nowym domu się już zupełnie zaaklimatyzowała. Korzysta z nadmorskich uroków, chodzi na długie spacery, pełne atrakcji. Jak patrzymy na te widoki, to aż jej zazdrościmy! Vega trafiła do cudownego domu, każdemu bezdomnemu psu życzymy takiego pałacu.
Kilka słów od właścicieli:
"A co u Gaii? Dzisiaj mi taki numer odstawiła: biegała luzem po osłoniętym terenie aż tu nagle z krzaków wybiegł kot. Ona za nim, ja za nią. Kot mały więc w krzaczorach się zmieścił, Gaia trochę większa, więc też jakoś się tam przecisnęła, ja...no cóż...pozostało mi tylko czekać, aż wyjdzie z krzaków. Jak już w końcu wylazła to gdyby nie szelki to bym psa nie poznała...czarna jak Kasi Mamba. Okazało się, że dalej za krzaczorami płynie błotnista rzeczka...chyba z 30 min Gaia stała pod prysznicem aż w końcu woda była przeźroczysta, a teraz małpa nie może spokojnie się położyć bo tak ją wszystko swędzi. Nie dziwne skoro 50% krzaczorów stanowiło ogromniaste pokrzywy.
Ostatnio Gaia przeszła kilka testów na dzieci. Wszystkie wypadły pozytywnie. Akceptuje zarówno hałaśliwą 7-latkę, upierdliwego 3-latka, bojaźliwą 2-latkę, jaki i słodkiego 5 miesięcznego niemowlaka. Zresztą Gaia cieszy się jak głupia do każdego, kto zwróci na nią uwagę."

Gaja1
Vega8 Vega9 Gaja3 Gaja2 Vega10