Franio_male2 FRANIO
staffordshire bull terrie, wiek 13 lat (urodzony 22.07.1999)

Wygląd:czarno-brązowy, pręgowany
Charakter:
Zdrowie: w trakcie diagnostyki, mocno pochorowany

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 0501 797 018, mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
Wirtualny Opiekun: brak

Frania znaleźliśmy w schronisku we Wrocławiu. Trafił tam w kwietniu. Został oddany przez właściciela.

Franio jest  bardzo schorowanym staruszkiem i wymaga bardzo dużo uwagi, troski i wyrozumiałości. A nawet najlepsze schronisko nie jest w stanie tego zapewnić. Dlatego postanowiliśmy Frania zabrać pod opiekę naszej fundacji.
Niestety okazało się, że stan Frania jest dość poważny. Psiak kręci się w kółko, załatwia w mieszkaniu (gdzie popadnie), ma średni kontakt z otoczeniem. Dodatkowo badania wykazały przerośnięta prostatę, problemy z płucami i z wątrobą. Udało nam się dowiedzieć, że taki stan psa (kręcenie się w kółko, załatwianie pod siebie, brak kontaktu) utrzymuje się już od ponad roku.
Franio jest w bardzo kiepskim stanie, nie wiemy czy uda nam się mu pomóc.

Franio1 Franio2 Franio3 Franio4

05.06.2012 1 czerwca pojechaliśmy z Franiem do neurologa. Diagnoza nie pozostawiła nam złudzeń – u Frania zdiagnozowano tyłogłowie mózgowe. Najprawdopodobniej psiak ma guza mózgu. Zmiany są tak daleko posunięte, że nie ma szans na poprawę. Franio się meczy i tak naprawdę jest trochę „warzywkiem”. Pan doktor opowiedział się za koniecznością eutanazji.
W niedzielę z bólem serca przeprowadziliśmy Frania na drugą stronę. Śpij spokojnie kochany psiaku. Zapomnij o tym, że twoi właściciele porzucili cię w najgorszym momencie, pamiętaj same dobre chwile ze swojego życia. Jest nam przykro, że nie udało Ci się pomóc.

Franio_bw