Agrest m2

AGREST
w typie amstaffa, wiek ok. 8 lat.

Wygląd: rudy, z dużymi białymi znaczeniami.
Charakter: wesoły, kocha ludzi i spacery, niekoniecznie inne psy.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki.

Miejsce pobytu: dom stały, Łódź.

Agrest to pies w typie amstaffa, oceniony na wiek ok. 8 lat. Przyjechał do nas ze schroniska, gdzie trafił we wrześniu. Obecnie przebywa w psim hotelu u Pauliny pod Warszawą, gdzie mamy możliwość poznania go i oceny. Na razie daje nam się poznać jako typowy przedstawiciel rasy, wesoły, troszkę uparty, z delikatnym słuchem wybiórczym. Agrest kocha ludzi, jedzenie, spacerowanie, zabawy i głaskanie. Niekoniecznie lubi inne psy, ale nie jest wielka niechęć z jego strony. Nie lubi też deszczu. Bez problemu zostaje sam w boksie, nie niszczy, zachowuje czystość. W aucie jest zestresowany, ale nie ma choroby lokomocyjnej. Na spacerach ciągnie jak parowóz, więc to jest jak najbardziej do pracy.Przed Agrestem seria badań z uwagi na wiek oraz przygotowanie do planowanej kastracji.

Agrest 1 Agrest 2
Agrest 3 Agrest 4

11.01.2021 W minionym tygodniu do domu tymczasowego do Warszawy przeprowadził się Agrest! Dziękujemy po stokroć Hani i Pawłowi za pomoc, otwarcie swojego domu i poświęcony czas. Agrest w domu tymczasowym odnalazł się bardzo fajnie! W weekend odwiedziliśmy na chwilkę tę trójkę i bardzo nam miło było patrzeć na relację, jaka zbudowała się przez kilka dni! Agrest okazał się fajnym i normalnym psem (tak zakładaliśmy, ale jednak ocena w hotelu jest zgoła inna niż w domu). Jedyny aktualnie problem to ciągnięcie na spacerach, ale opiekunowie są bardzo dzielni i wytrwali. Dziś Agrest ma wizytę u ortopedy, bo kuleje na przednią łapkę. Otrzymamy także wyniki kontrolnych badań krwi i moczu szanownego panicza, aby wystartować z diagnostyką. Trzymajcie kciuki! A jak ktoś myśli o adopcji to niech się nie krępuje. Ten ślicznotek będzie szukał docelowej rodziny już niebawem!

Agrest 6 Agrest 7 Agrest 5

11.05.2021 Przypominamy o Agreście, który nieustająco czeka na extra dom! Agrest to do ludzi kompan idealny! Przez cały okres pobytu u nas nigdy nie wykazał nawet najmniejszej agresji, czy to w stosunku do opiekunów, weterynarzy czy osób obcych. Miał kontakt z dzieciakami w wieku 2-5 lat, co znosił na luzie i wręcz domagał się więcej głasków! Do obcych ma stosunek obojętny, choć zagadany przez przechodnia włącza tryb kręcenia ogonem! Stosunek do gości - "Państwo do mnie? Cudownie! Więcej głasków!". Agrest aktualnie mieszka w bloku. Odnalazł się tam idealnie. Nie ma żadnych problemów z wyciszeniem, spokojnym leżeniem na posłaniu bądź na nogach opiekunów gdy Ci pracują. Zostaje sam po 8h, bez żadnych dramatów i scen. Po prostu śpi. Nie ma problemów z pilnowaniem domu, zasobów, miski. Na spacerzach jest zajęty sobą, ładnie węszy, jest obojętny na dźwięki i bezproblemowo ogarnialny. Jak do nas trafił bardzo ciągnąłna smyczy, ale opiekunowie przepracowali już ten problem. Jest łasy na przysmaki, więc łatwo z nim pracować. W aucie lubi podróżować, ale przez pierwsze minuty dramatyzuje, a później idzie spać. Jedyny problem to kontakty z psami. Z suczkami i małymi psami nawet jest nieźle, ale przy większych samcach trzeba go odciągnąć bądź odwrócić uwagę. Stosunku do kotów nie jesteśmy w stanie sprawdzić. Najważniejsze o czym musi przy nim pamiętać nowa rodzina to fakt, że to psiak z problemami ortopedycznymi. Nigdy nie będzie sportowcem. Musi mieć spokojny tryb życia, bez biegania, skakania, zrywów. Agrest ma dysplazję we wszystkich łapach i zerwane więzadła. Jest po serii artroskopii i zabiegów z Noltrexu. Na dziś jest "zaleczony", ale problemy z łapami będą w przyszłości nawracać! Nowi opiekunowie muszą to przewidzieć decydując się na adopcję. Agrest to też pies o wrażliwym żołądku. Obecnie jest na karmie Brit Care. Jeśli chcesz otworzyć swój dom na tego niezwykle fajnego psiaka, zapraszamy do kontaktu z naszą wolontariuszką Dorotą pod nr tel: 885 503 685.

Agrest 8 Agrest 9

16.07.2021 Agrest trafił do nas kilka miesięcy temu. Przepiękny, bardzo fajny, miły, stabilny, a jednak bezskutecznie czekający w jednym ze schronisk na dom. Urzekł nas swoją dobrocią i ciepłem, bo takie psy jak on to coraz większa rzadkość. Jedyną „wadą” tego psa były problemy ortopedyczne, kulawizny i wyniszczenie. Z pomocą dla niego przyszli Hania i Paweł, ofiarowując mu swój czas i energię w ramach domu tymczasowego. Odwalili tytaniczną pracę z jeżdżeniem do weterynarza, operacjami, opieką pozabiegową. Nigdy nie narzekali i zawsze kochali! Agrest wraz z nimi zwiedził dużą część Polski, odnajdując się wzorowo jako kompan życia i podróży. I tu pewnie myślicie, że napiszemy iż DT pokochał i przerodził się w DS. Otóż nie!  Pokochali bardzo i do dziś zapewne topią smutki, że nie mogli ofiarować swojego domu Agrestowi. Ale znalazła się rodzina, która Agresta pokochała równie mocno co oni. Agrest trafił do wspaniałego miejsca z tradycjami amstaffowymi. Zamieszkał u Karoliny i Błażeja w Łodzi i zyskał dwunożne "rodzeństwo" Hanię i Kubę. W nowym domu odnalazł się bardzo dobrze! Ale nic dziwnego, bo jego rodzinka jest świetna.
Bardzo się cieszymy, że to u Was zamieszkał nasz przystojniak! Dziękujemy, że otworzyliście swoje serca dla niego, że nie zraziła Was historia leczenia i potrzeby Agrestowe. Zyskaliście za to wspaniałego kompana! Mamy nadzieję, że będziecie się sobą cieszyć przez długie lata. Witajcie w FAMILY AST. Dobrze jest mieć Was u nas.