Arak m2

ARAK

w typie amstaffa, urodzony 09.08.2022 r.

Wygląd: brązowo-szary, pręgowany, z białymi znaczeniami.
Charakter: wesoły, łatwo uczący się.
Zdrowie: zaszczepiony, zachipowany.

Miejsce pobytu: dom stały, Gdańsk.

Arak to psiak w typie amstaffa, urodzony 09.08.2022 r. brat Cali, Prażynki i spółki. Ten nasz przecudnej urody miotowy rodzynek skutecznie podbił serca swoich tymczasowych opiekunów, którzy postanowili zostawić ten diamencik u siebie. I nie dziwimy się im wcale, bo takiego skarbu z rąk się nie wypuszcza. Tak oto nasz amancik został gdańszczaninem i stał się pełnoprawnym członkiem rodziny Basi i Wojtka, zyskując psią siostrę, amstaffkę Tebę. Basię i Wojtka poznaliśmy przypadkiem, przez naszych wspólnych, dobrych znajomych. Nosili się nieśmiało z zamiarem powiększenia rodziny, ale mając psią rezydentkę chcieli być pewni, że ich decyzja będzie z korzyścią dla obu czworonogów. DT okazał się świetnym sprawdzianem, mieli czas na obserwacje psich relacji, na przestawienie swego życia (i mieszkania) pod malucha, na zobaczenie, jak im się żyje razem. Zadbali o wszystko, zaprosili kilkukrotnie zaprzyjaźnioną szkoleniowiec, by pomogła im ocenić ten duet, by podzieliła się wskazówkami, jak działać, jak prowadzić tą ekipę, by żyło im się dobrze. Basia i Wojtek, to świadomi opiekunowie, dbający o psie potrzeby, dla których ważna jest aktywność, spacery, socjal, psie szkolenia, ale także umiejętność domowego odpoczynku. Od pierwszych dni Araka w ich domu, oba psy miały godziny „leżakowania” – mega nam się to określenie spodobało! Teba z Arakiem pięknie się siebie uczą, bardzo fajnie ze sobą funkcjonują, szanują siebie i swoją przestrzeń. Basia z Wojtkiem dbają i uczą Araka codziennie psiego savoir vivre, przydatnych w codziennym życiu komend i nie sikania w chałupie.Profesjonalne szkolenie rozpoczynają z nowym rokiem i wierzymy, że Arak będzie prymusem. Basiu, Wojtku niezmiernie się cieszymy, że to właśnie u Waszego boku, w towarzystwie Teby, Arak będzie kroczyć przez życie. Życzymy Wam wszystkiego dobrego, dalekich wędrówek, owocnych szkoleń, korzystajcie z życia i cieszcie się sobą. Jest na ogromnie miło, móc Was powitać w FAMILY AST!

Arak 3 Arak 10 Arak 4
Arak 8 Arak 6 Arak 9