Bao m2

BAO

american bully exotic, wiek 3 lata.

Wygląd: stalowa, białe znaczenia, waga 16 kg, bardzo niska.
Charakter: wesoła, łagodna, przyjazna, duże problemy z czystością.
Zdrowie: w trakcie obserwacji.

Miejsce pobytu: dom stały, Grodzisk Mazowiecki.

Bao jest sunią american bully exotic (wiek 3 lata) pochodzącą z Chin, która utknęła w transporcie w Polsce i tak już została. Przyjechała do nas ponad tydzień temu. Obecnie przebywa w DT, gdzie ją poznajemy pod kątem charakteru, a także obserwujemy w aspekcie ewentualnych schorzeń z którymi rasa się boryka. Co zaobserwowaliśmy przez ten krótki okres czasu? Bao jest sunią, która rozśmieszy każdego! Od samego patrzenia na nią, jej uśmiechu, radości i klaunowatości człowiekowi usta kierują się ku górze. Jest sunią pogodną, która nie miewa złych dni, kiedy człowiek jest obok. Jest łagodna, miękka, z non stop wachlującym ogonkiem. Nie zaobserwowaliśmy absolutnie żadnych niepokojących zachowań w stosunku do człowieka. Dość fajnie współpracuje z ludźmi! Ci są dla niej fajnymi kompanami do mizianek na kanapie, czy spacerków. Nie ma problemu z emocjami, z wyciszeniem w domu. Jest przyuczona do kennelika i chętnie w nim śpi kiedy jest otwarty, choć! Jak człowiek wsadzi cielsko do wyra to wygrywa! Była psem kennelowym przez 3 lata, co widać po problemie z zachowaniem czystości. 99% potrzeb załatwia w domu. Siku na dworze to raczej totalny przypadek na dzień dzisiejszy. Nie radzi sobie ani na smyczy, ani w obroży. Tego będziemy dopiero uczyć w przyszłości. Bao z początku gdy do nas trafiła, obawiała się psów, potrafiła warkotem odsuwać od siebie inne czworonogi. Z każdym dniem, obcując obok spokojnych, nienarzucających się czworonogów z naszego stada, nabiera coraz więcej śmiałości i spokoju z ch obecności. Rokuje na psiaka, który z powodzeniem może zamieszkać ze spokojnymi psami. Urodzona podróżniczka. Pojedzie z opiekunem na koniec świata! W aucie by mogła leżeć, spać, jeść, pachnieć. Bao jest malutka, niższa niż buldożek francuski, aczkolwiek szeroka jak dwie bulwy. Waży ok. 16 kg. Obserwujemy ją pod kątem przerostu podniebienia, ponieważ mamy żadnych informacji o jej ewentualnych schorzeniach, przebytych zabiegach. Na dziś jest naprawdę nieźle pomimo jej hipopotamowego wyglądu. Przed Bao będzie na pewno sterylizacja, szczepienia.
Jakiego domu będziemy docelowo szukać dla tej pannicy? Na pewno musimy znaleźć dom z ogródkiem, bez schodów. Przy tej rasie codzienne spacerki w górę i w dół nie są idealną strategią pomocową dla jej ortopedii. Dodatkowo brzuch Bao jest na ziemi jak stoi, a co dopiero jak ma się gdzieś wspiąć. Suczka może trafić do domu z ogarniętymi dziećmi, z przewodnikiem, który umie ogarnąć i dwu i czteronożne towarzystwo. Może zamieszkać ze spokojnym, komunikatywnym psem, który umie szanować swoją i cudzą przestrzeń. Nowa rodzina musi być wyrozumiała! Nauka czystości może zająć na pewno dłuższy okres czasu. Trzymamy wręcz kciuki, aby pozytywne zakończenie procesu, bo tu nie dajemy gwarancji. Nowa rodzina, musi być gotowa na dynamiczny rozwój sytuacji majątkowej, która może spaść na nich z nieba. American bully są zawsze na czasie z cenami usług weterynaryjnych i lubią bywać tylko u najlepszych specjalistów. Kontakt w sprawie adopcji suni: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. lub pod nr tel 501 797 018 (czasami bardzo trudno nas złapać, więc polecamy cierpliwość).

Bao 11 Bao 16
Bao 17 Bao 19

05.06.2024 Niektórzy trafiają z deszczu pod rynnę, innym zaś deszczowy dzień przynosi mega tęczę, do tego zwieńczoną olbrzymim garncem złota. Zgadniecie, która z tych rzeczy dotyczy naszej podopiecznej Bao? Podpowiemy Wam troszkę… imię Bao nie na darmo znaczy „cenny skarb”. Nasza Bao świętuje bowiem swój Happy End! Przyznajemy szczerze, że przyjmując Bao pod opiekę drżeliśmy mocno na myśl o tym, jak znajdziemy dla tej suni odpowiedni domek. Mnogość chorób i zdrowotnych przypadłości, jakie towarzyszą American Bully Exotic jest zatrważająca, sama Bao w planach miała już operację BOAS, a badania RTG wykazały sporo problemów ortopedycznych. Wiedzieliśmy, że szukać będziemy dla niej domu ogromnie troskliwego i w pełnej gotowości na dźwignięcie tego, co życie z AB Exotic przyniesie. Obstawialiśmy nawet długie i mozolne poszukiwania, a tymczasem... A tymczasem okazało się, że Bao jest w czepku urodzona, bo migusiem znaleźliśmy dla niej prywatną lekarkę weterynarii! Bao przeprowadziła się do domku wspaniałej Ani, lekarki weterynarii, którą znamy już od lat. Ania pomaga najróżniejszym zwierzakom, nawet dzikim. Bao, ten nasz „cenny skarb” trafiła do domku z ogrodem koło Grodziska Mazowieckiego, gdzie zamieszkała wraz z synem Ani, Rysiem i dwoma fantastycznymi kotami o równie egzotycznej urodzie. Planowane operacje sunieczka przejdzie już w nowym domu, pod czujnym okiem Ani. Jakby tego dobra było za mało, Bao w nowym domku jest totalnie ukochaną psiną. Noszoną na rękach, tuloną, wielbioną - szczególnie za to, jak potrafi nową rodzinkę rozśmieszać, ile humoru i pociechy wnosi w ich życie. Aniu, nieprawdopodobnie ogromna to dla nas radość, że możemy powitać Ciebie i Twoją rodzinkę w naszej wielkiej Family AST! Bao nie mogła lepiej trafić! Życzymy Wam samych radości i maga garnca zdrowia.

447693374 889596159878862 5762420223135887082 n 447776678 889596199878858 1285237655627885847 n 447776702 889596246545520 1529581940282959764 n