Tibon m2

TIBON
w typie amstaffa, wiek ok. 2 lata

Wygląd: czarno-brązowy, pręgowany z dużymi białymi znaczeniami, kompaktowej budowy.
Charakter: łagodny, aktywny, lubiący ludzi i spacery.
Zdrowie: zdrowy, zaszczepiony, zachipowany, wykastrowany.

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa.

Tibon to ok. 2-letni samiec w typie rasy amstaff. Psiak został znaleziony na ulicach Radomia, właściciel nie odebrał go ze schroniska, więc psiak szuka nowego, kochającego opiekuna. Tibon dał nam się poznać jako fajny pies, który jednak wymaga pracy i zaangażowania. Jest bardzo kontaktowy, zorientowany na człowieka i można to fajnie wykorzystać w dalszym szkoleniu. Timon lubi długie spacery i wypady do lasu. Chętnie biega przy opiekunie, więc może być kompanem w tym sporcie. Zdecydowanie nie jest psem dla leniwca, spacer wokół bloku to dla tego młodego psa zbyt mało. W przypadku nudy, zbyt miękkiego prowadzenia, próbuje przesuwać granice jak na asta przystało. Więc doświadczanie oraz proste i konsekwentne wychowanie jest przy nim bardzo wskazane. Tibon psy na spacerze mija obojętnie, nie wykazuje większego zainteresowania. Na koty niestety nie mamy możliwości go sprawdzenia. Szukamy dla niego miłośnika rasy TTB. Osoby odpowiedzialnej, otwartej na ewentualne szkolenie, dbającej pod kątem weterynaryjnym i zapewniającej aktywne spacery. Tibon jest zaszczepiony, zachipowany oraz wykastrowany. Obecnie przebywa w hotelu dla psów pod Warszawą.

Tibon 1 Tibon 2 Tibon 3

02.11.2021 Po wielu miesiącach spędzonych w fundacji nowy dom znalazł Tibon. W ostatnim czasie chęć jego adopcji zgłosiła rodzina Marka, Kasi i Ireneusza. Po stracie swojego doga argentyńskiego mieli potrzebę pomocy psu bezdomnemu, najchętniej po przejściach. Ponieważ z zachowaniami Tobona bywało różnie, trochę obawialiśmy się tej adopcji. Ale Tibon postanowił nas mega pozytywnie zaskoczyć. Zero negatywnych zachowań. Za to same pozytywy i śmieszne rzeczy – że lubi łazić po polach i lasach, że ma zakwasy jak Marek go przegoni parę godzin na świeżym powietrzu, że umie wejść po schodach, ale boi się zejść , że lubi spać pod kołdrą, Tibon odnalazł się wyśmienicie. Również dzięki temu, że dostał to, co każdy pies potrzebuje. Spokój, gdy chce spać i intensywne spacery, których potrzebuje. Do tego dom w cichej okolicy, bez nieustającego gwaru. I ten dom to jego bezpieczna przystań i miejsce na ziemi, takie jakiego potrzebował. Ta rodzina nie ma wprawdzie doświadczenia w prowadzeniu psów TTB ale są słuchający rad , akceptujący potrzeby psa, spokojni i konsekwentni. Marku, Kasiu, Ireneuszu, pragniemy powitać Was oficjalnie w naszych skromniutkich progach, dziękując, że nie wysłaliście nas w kosmos za naszą paplaninę.

Tibon 4