Mambo m2

MAMBO Złoty Bull

w typie amstaffa, wiek 13 lat

Wygląd: brązowo-czarny, pręgowany, posiwiały, białe znaczenia.
Charakter: akceptuje psy i koty, fajny i spokojny.
Zdrowie: problemy ze skórą, w trakcie diagnostyki.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, okolice Warszawy.
Kontakt w sprawie adopcji: tel.:501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Mambo to kolejny psi senior, który trafił pod naszą opiekę. Przyjechał ze schroniska w Łodzi, z którego miesiąc zabralismy Pegi i obiecaliśmy temu jegomościowi, że jego też zabierzemy! I tak się stało, Agnieszka ofiarowała mu dom tymczasowy.  Ale najpierw Mambo trafił na chwilę do Warszawy. Musimy go poddać całościowej diagnostyce (krew, USG, kardiolog), a szczególnie dermatologicznej, bo ma mocne przełysienia na skórze. Potem może jechać do Agi na podwarszawską wieś. Póki co Mambo daje nam się poznać z dobrej strony. Akceptuje nasze psy i kota. Spaceruje z naszymi suczkami na każdy spacer. Fajny, stateczny pan! Jest czyściutki, a to miła niespodzianka przy seniorze. W poniedziałek Mambo ma umówioną wizytę u dr Milewskiej w Wetlandii oraz badanie kardiologiczne w Vetcardii.
W ostatnim czasie trafia do nas dużo bullowatych seniorów. Jest to nasz wybór, chcemy w pierwszej kolejności im właśnie pomagać przed zimą. Prawda jest brutalna, że starym psom w schroniskach jest najtrudniej. Młode, silne, z reguły sobie poradzą. Starsze i schorowane, albo włączą opcje przetrwać, albo po cichu odejdą jako schroniskowy numer w ewidencji. Chcemy pomóc jak największej ilości Złotych Bulli, dlatego i Was zachęcamy do pomocy – można zostać domem tymczasowym lub wesprzeć nas darami rzeczowymi lub finansowo. My nie umiemy się pogodzić z psim umieraniem w samotności. Jeśli chcesz dołączyć do pomocy naszym Złotym Bullom, podaruj karmę, koce, posłanka, dry bedy czy środki na diagnostykę, leki:
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A.
Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463

Mambo 1 Mambo 2 Mambo 3 Mambo 5

17.11.2022 Garść wieści z maratonu Mambo u wetów. Wykonywaliśmy badania serca, aby ocenić stan zdrowia naszego nowego seniora w Vetcardia - Specjalistyczna Przychodnia Weterynaryjna. A od kardiologa pognaliśmy do dr Milewskiej, do Lecznica Weterynaryjna Wetlandia. I mamy w sumie same dobre wieści! Serduszko pana psa jest stosowne do wieku, pozmieniane, ale nie ma nic do leczenia. Kontrola za pół roku. Pan pies nie wykazuje żadnych cech alergii, a jego kiepski stan skóry, wyłysienia, łojotok, brud w uszach to tylko i AŻ ogólne zaniedbanie byłych właścicieli. Przy okazji wizyty pobraliśmy także próbkę z guza w okolicy szyi. Czekamy na wyniki. Mambo aktualnie dostaje leki na wątrobę i na skórę oraz dobrą karmę. Jeśli ktoś z Was chciałby podarować Mambo karmę w puszkach lub suchą, będziemy w kosmos wdzięczni. Nasz senior je GRAIN FREE jagnięcina z batatami i miętą i puszki Purizon, Dolina Noteci, Raw Paleo.