Pako m2

PAKO Złoty Senior

w typie amstaffa, wiek 13 lat.

Wygląd: ciemnobrązowy, posiwiały.
Charakter: spokojny, przyjazny, źle znosi zmiany.
Zdrowie: problemy kardiologiczne i płucne.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa.
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018 (Kasia)

Pako to 13-letni amstaff, który niedawno trafił do schroniska, ponieważ jego właściciele sprawili sobie nowego psa. A ponieważ jest seniorem bardzo słabo widzącym (po operacji entropium) i z podejrzeniem przerzutów nowotworowych w płucach, nie mogliśmy czekać z ruszeniem mu na pomoc. Po naszym apelu o pomoc, z ofertą stworzenia mu domu tymczasowego zgłosiła się Hania, u której rezyduje adoptowana od nas amstaffeczka, Bindi. Początki Pako w nowym miejscu nie należały do najłatwiejszych. Emocje brały górę, nie potrafił się wyciszyć ani odnaleźć. Na szczęście zaprawiona w bojach Hania wiedziała, jak pobudzonego dziadka wspierać w trudnym okresie adaptacyjnym i dziś możemy z ulgą powiedzieć, że jest naprawdę dużo lepiej. Pako bardzo fajnie zgrał się też z oboma amstaffkami Hani. Pokazał, że bardzo lubi kennel oraz wygrzewanie starych kosteczek na słoneczku. Nieco gorzej idzie mu „zaprzyjaźnienie się” z kotem, ale i tu Hania nie poddaje się w działaniach (i jest w tym jak korpus pokoju, mediator i mądry nauczyciel w jednym). Na koniec czerwca Pako został zapisany na wizyty do kardiologa i pulmonologa, będzie także poddany szerszej diagnostyce. Przywitajcie prosimy cieplutko dziadeczka w naszej AST brygadzie i jeśli możecie, wesprzyjcie grosikiem program ratujący seniorów, abyśmy mogli nieść pomoc kolejnym staruszkom, które czekają w schroniskach.
Ustaw stały, miesięczny, niewielki choć przelew na Złote Bulle:
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
W przypadku przelewów z zagranicy: BIGBPLPW Bank Millenium S.A. Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
Tytułem: DAROWIZNA Złote Bulle
Lub obejmij seniorów patronatem: https://patronite.pl/patronuj/fundacjaast-za-60pln/150341

Pako 1 Pako 2

12.03.2024 Pogoda za oknem już wiosenna, więc podsyłamy wam wiosenne pozdrowienia od Pako. Tego Pako, o którego Hania z DT walczy o wciągnięcie na kanapę z całych sił. I jest coraz bliżej celu. Niedawno byliśmy u pana starszego w odwiedzinach. Pako wygląda rewelacyjnie! Świeci się na kilometr, jest pełen energii i pogody ducha. A w swoim domu tymczasowym zdecydowanie czuje się jak we własnym. Co nas bardzo cieszy, bo jednak senior zdrowotnie nam kuleje. Cały czas nasilają się problemy z płucami. Ma bardzo silne napady kaszlu, co z pewnością bardzo dokucza i jemu i opiekunom. W ostatnich dniach ponowiliśmy badania serca i RTG/USG płuc i kardiolog wdrożył kolejne leki na silne zmiany pozapalne. Kochany Pako, wspaniały DT, cieszcie się sobą jak najdłużej, bez kaszlu. Dziękujemy Wam za raj, który codziennie tworzycie dla naszego seniorka. Nie mogliśmy sobie wymarzyć lepszego domu tymczasowego!

Pako 4 Pako 5
Pako 6 Pako 7