Franio m2

FRANIO Złoty Bull

w typie amstaffa, wiek ok. 12 lat.

Wygląd: biały.
Charakter: kocha wszystkich, uwielbia jedzenie.
Zdrowie: głuchy.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa.
Kontakt w sprawie adopcji: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Franio to senior w typie amstaffa w wieku ok 12 lat. Trafił do domku tymczasowego u Dagmary, której dziękujemy ogromnie za otwarcie drzwi przed psim seniorem. Dagmara tak pięknie naszego Frania opisała, że zostawimy Wam jej słowa: „Franek jest idealnym przykładem psa, dla którego warto jest adoptować seniora. Kocha wszystkich. Ludzie fajni (i dzieci, i panowie na ławce w parku) i psy fajne (sunie, samce, małe, duże, młode, stare, z jajkami i bez). Franio dwa dni z rzędu przesypia, leniwie wstając tylko na spacer i jedzenie, a trzeci dzień z naładowanymi bateryjkami łobuzuje (krąży po domu, zwiedza, zaczepia sunie rezydentki i szczekaniem wymusza uwagę i smaczki). Potem tę szaloną aktywność musi odespać. A nikt tak cudnie nie śpi jak głuchy pies i nic go ze sprawiedliwego snu nie budzi, można sprzątać, gotować, pracować, bawić się z pozostałymi psami - Franek śpi. Jego nowe współlokatorki, sunie rezydentki, nie do końca reagują entuzjastycznie na Frankowe próby nawiązania bliższego kontaktu, ale jedna już pozwala się lizać po uszach i iskać. U weta grzeczny, uwielbia jeździć samochodem (zasypia). Ma jeszcze problemy z utrzymaniem czystości w domu, ale robi postępy. Spacerki to sama przyjemność. Fakt, trwają długo, a jakoś za daleko nie odchodzimy - Franek dostojnie drepta obok, lub za człowiekiem, wita się z ludźmi i psami, węszy i czasem się zatrzymuje czekając na chrupka. Bo największą miłością Franka jest jedzenie.Żeby poszerzyć Frankowe menu, a zarazem zmniejszyć kalorie, codziennie uczymy się jeść nowe rzeczy (z niewielkimi oporami dał się już przekonać do marchewki, jabłka i banana). Jeszcze nie do końca się potrafimy komunikować - bo gadanie do niego nic nie daje, a żeby pokazać mu coś gestami - Franek musi się na mnie patrzeć - będziemy nad tym pracować.”
My już Frania kochamy! I o ile nie chcesz porwać go do swojego domu na stałe, może masz ochotę objąć dziadeczka adopcją wirtualną? Albo wesprzeć nasz program ratujący psich seniorów - Złote Bulle - stałym, choćby niewielkim miesięcznym przelewem lub na Patronite https://patronite.pl/patronuj/fundacjaast-za-60pln/150341/

Franio1 Franio2 Franio4
Franio5 Franio7 Franio11

25.03.2024 Tęskniliście może za naszym rozkosznym Franiem? Już radzimy na te tęsknoty, odrobiną wieści od naszego fajowego seniora. Franio naprawdę pięknie zadomowił się w domu tymczasowym u Dagmary. Jest przemiłym, kontaktowym i mega grzecznym psim dziadeczkiem. Dagmara otoczyła go naprawdę cudną opieką, mega wyczuloną na samopoczucie i komfort życia Frania. Dziadzio jest fantastycznie zadbany i pod kątem weterynaryjnym i domowym. Nie brak mu w domku czułości i... przestrzeni na realizację swoich malutkich, rezolutnych pomysłów. Z uwagi na problemy ortopedyczne dziadzia, dostaje librelę, aby ciałko nie bolało, a on mógł toczyć sobie złoty żywot zadowolonego i zaopiekowanego psiego emeryta.
Korzystamy ostatnio z niemal każdej okazji, aby wspomnieć o tym, że pomoc psiakom w potrzebie niesiemy dzięki Wam. Szczególnie dzięki 1,5% podatku, które każdy z Was może podarować naszym podopiecznym. Lojalnie ostrzegamy, że będziemy o tym przypominać aż do samego końca okresu rozliczeniowego i mamy ogromną nadzieję, że spotkamy się z Waszą wyrozumiałością i wsparciem, bo to właśnie od Waszych darowizn i przekazanego półtora procenta od podatku zależy niesienie pomocy psom w typie bull. A na przekór trudnym czasom, pragniemy to nadal robić najlepiej jak się tylko da! Prosimy, jeśli przed Tobą jeszcze rozliczenie podatku, pamiętaj o naszych psiskach. A jeśli już się rozliczał•ś, zaproś znajomych do podarowania 1,5% podatku naszej fundacji. Będziemy szalenie wdzięczni. Nasz nr KRS: 0000006471

Franio12 Franio13 Franio14

05.06.2024 Jak ważny jest dla psich staruszków troskliwy dom tymczasowy, widzimy na każdym kroku, opiekując się naszymi seniorami. Dagmara, tymczasowa opiekunka Frania, zgłosiła nam, że dziadunio wyraźnie zwolnił, wychodzi na krótsze spacerki, odezwał się też biegunkowo jego brzuszek. Pospieszyliśmy więc na badania kontrolne oraz wizytę u kardiologa. Po wizycie wiemy już, że serduszko Frania wymaga leczenia. W porównaniu do poprzedniego badania zostało zauważone zmniejszenie grubości przegrody oraz ściany wolnej lewej komory, zwiększenie EPSS oraz widoczna niedomykalność zastawki mitralnej oraz trójdzielnej. Rytm serduszka w ekg nie wykazał nieprawidłowości, jednak z uwagi na zmiany, obserwowane cechy dysfunkcji skurczowej z powiększeniem światła lewej komory w skurczu i rozkurczu, serduszko Frania wymaga już leczenia. Czekamy jeszcze na wyniki badań krwi, a tymczasem zaczynamy dziadusiowi podawać Vetmedin 10 oraz Taurynę.  Potrzebujemy troszkę Waszego wsparcia dla Frania, lista jego potrzeb nieco nam urosła. Czego seniorkowi trzeba? Vetmedin 10, Gabapentyna 300, Tauryna, karma Natural Pet Food GrainFree jagnięcina z batatami i miętą. Gdybyście mogli coś z tej listy przekazać Franiowi, będziemy mega wdzięczni! Frania można także objąć stałym wsparciem, np. poprzez adopcję wirtualną:
Lub przekazać darowiznę do jego skarbonki:
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
Konto: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A. Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
Tytułem: Darowizna - Franio
Szybki przelew bez logowania: suppi.pl/fundacjaast