Freja m2

FREJA

w typie "mini amstaffa", urodzona 30.06.2023r.

Wygląd: ciemnostalowa.
Charakter: miła, kontaktowa, spokojna, przyjazna do innych zwierząt.
Zdrowie: uraz łapy, problemy alergiczne.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa.
Kontakt w sprawie adopcji: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Freja jest sunią w typie "mini amstaffa" (waży obecnie 12 kg), urodzoną 30 czerwca 2023. Maleńka, ledwie sześciomiesięczna drobinka nie zdążyła jeszcze w życiu zaznać szczęścia. Jest psiakiem po przejściach, przekazanym nam pod opiekę z uwagi na uraz łapy, silne zmiany alergiczne, w celu udzielenia jej pomocy. Będziemy zdiagnozować, leczyć i pomagać poczuć, że życie może być piękniejsze, wolne od bólu i dyskomfortu. Sunia trafiła do domu tymczasowego do Warszawy, do Beaty i Eweliny, którym serdecznie dziękujemy za pomoc. Freja, pomimo dolegliwości, pokazuje się nam jako naprawdę miły psiaczek, kontaktowy, o stonowanych, normalnych emocjach. Nie jest nadmiernie pobudliwa, nie jest namolna. Z naszych pierwszych obserwacji wydaje się także dość poprawna w stosunku do psów i kotów. Ludzi nie podgryza, nie obskakuje. Chętnie się wtula w człowieka, szuka z nim bliskości. Lubi spać pod kocykiem. Jest dość delikatną kruszynką, ładnie reagującą na przewodnika. Przed nami diagnostyka dermatologiczna w Lecznicy Weterynaryjna Wetlandia, z uwagi na silny świąd i zaawansowane zmiany w uszach. Oraz konsultacja ortopedyczna u dr Zdeba w Legwet. Ogromnie jesteśmy wdzięczni obu lecznicom za tak błyskawiczną możliwość zasięgnięcia porady u specjalistów! Otwieramy od razu zbiórkę na leczenie Freji, jeśli możesz ją wesprzeć, będziemy mega, mega wdzięczni!
Pomóż kruszynce w potrzebie.
Konto: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A. Branch Millenium IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
Tytułem: Darowizna – Freja

Freja 1 Freja 2 Freja 5
Freja 6 Freja 7

15.01.2024 Przypominamy, że ciągle swojego domu szuka cudowna Freja. Frejka jest sunieczką zapatrzoną w człowieka, lubiącą się przytulać. W pełni współpracująca i obsługiwalna (ze smaczkiem w 200%), jeśli chodzi o podawanie leków czy zakrapianie oczu. W domu zdarzają się jej jeszcze wpadki z czystością, ale uczy się dzielnie, gdzie znajduje się właściwa pieskom toaleta. Zostawiana sama w domu nie niszczy, grzecznie czeka na powrót opiekunów. Powoli przyuczana jest klatki kennelowej. Z obszarów, nad którymi trzeba z Freją popracować jest jej niecierpliwość, upartość i gadatliwe wymuszanie. Zajęciami z luźnej smyczy młoda także nie pogardzi. Uwielbia wszelakie węszenie. Nie polecamy niuni do domu z kotami. Jeśli ta mikruska wpadł Ci w oko i pragniesz zaoferować jej dom stały, napisz do nas na Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. , prześlemy ankietę przedadopcyjną do wypełnienia. W sprawie dalszych procedur adopcyjnych będziemy się kontaktować z wybranymi domami.

Freja 11 Freja 12 Freja 13

29.01.2024 Mój stały domku, wiem jak Ci beze mnie smutno! I wiem, że gdzieś tam jesteś i nadzieję mam, że już niebawem się spotkamy. Piszę więc do Ciebie list, a dobrzy ludzie roześlą go po internetach, żebyś mnie zobaczył w końcu! Prawda, dobrzy ludzie? Udostępnicie mnie? Jestem Freja i mam siedem miesięcy. Ciocie mówią, że będzie ze mnie "mini amstaff", bo niewiele sobie ważę, jak na TTB w tym wieku - ale wyglądam bardzo zdrowiutko, więc niech sobie i będę mikruskiem. Mały to ma nawet lepiej, bo wszędzie się zmieści, na przykład obok Ciebie na wersalce i nie zajmie przy tym za wiele miejsca, więc nie będzie kwasu i ojojania, że piesek całą przestrzeń zajmuje. O nie! Będziemy się do siebie w komforcie przytulać, bo lubię się do człowieka przytulić. Uwielbiam też węszyć! Fantastyczna sprawa tak sobie nosem popracować. Jestem niekłopotliwa w obsłudze gdy mi trzeba np. oczka zakropić. Jak dasz przy tym coś pysznego na ząbek, to już w ogóle możesz mi nawet uszy umyć, czy co tam innego pieski nie lubią. Ze mną takie sprawy bardzo spoczko. Douczam się, ponoć superważnej w życiu każdego psiego malca umiejętności, jaką jest czystość. To znaczy, że siku się robi na zewnątrz, wiesz? Całkiem nieźle mi to idzie, bo jestem mądra. Jak zostaję sama w domu to idę spać. Grzecznie czekam aż ktoś wróci. Uczę się też klatki kennelowej i chodzenia na luźnej smyczy. Bywam ponoć niecierpliwa, trochu uparta i zdarza mi się gadatliwie wymuszać. Ale to nie są wady! To obszary na ten ciągle modny continuous improvement. Jakbym mieszkała z kotem, to kot by nie miał spokojnego życia, tak że się nie polecam. Z żalem, bo pewnie ja ubaw bym miała po pachy. Szukam domu na zawsze. Pełnego ciepła, fajnych aktywności i miłości, ciocia podpowiada żeby dodać jeszcze "mądrej konsekwencji", nie znam tego drugiego słowa, więc dodaję je z lekką dozą nieufności... Chcesz mnie adoptować? Pisz tutaj: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. , moje fundacyjne ciocie prześlą Ci ankietę przedadopcyjną do wypełnienia. Przeczytają ją później bardzo uważnie i będą się kontaktować z najlepszymi domkami dla mnie.

Freja 15 Freja 16 Freja 17