Bryndza m2

BRYNDZA Złoty Bull

w typie amstaffa, wiek 13 lat.

Wygląd: czarna, posiwiała.
Charakter: mądra, energiczna, przyjazna.
Zdrowie: niedoczynność tarczycy, w trakcie leczenia anemii.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Sosnowiec.
Kontakt w sprawie adopcji: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Bryndza to trzynastoletnia sunieczka w typie amstaffa, która po znalezieniu trafiła do schroniska w Toruniu, gdzie wykonano część diagnostyki i sterylizację, a stamtąd pojechała do domu tymczasowego do Agaty, Mateusza i ich seniora amstaffa, Bunia. Musimy Wam powiedzieć, że do Bryndzy mega się los uśmiechnął z tym domkiem tymczasowym, bo Agata i Mateusz to ludzie niesamowicie troskliwi, opiekuńczy i pełni miłości do seniorów. Wdzięczni jesteśmy im olbrzymio za otwarcie swoich drzwi dla babuleńki w potrzebie. Bryndza bardzo ładnie wpasowała się w nowe miejsce. Zaakceptowała Bunia, Bunio zaś dzielnie pracuje nad tym, aby jeszcze lepiej oswoić się z nową współlokatorką. Bryndza domowo jest fajową sunią, miewa co prawda czasem wpadeczkę z czystością, ale powoli przypomina sobie, jak to jest mieszkać w domu. Zdrowotnie mamy niestety sporo z babunią do roboty. Bryndza jest wychudzona, ma guzki, leczymy już tarczycę i chory pęcherz oraz poszerzamy diagnostykę. Bardzo pilnie musimy zająć się jej ząbkami, bo ich stan jest koszmarny i sprawia sunieczce ogromny ból. Do operacji mamy także entropium w jednym oczku. Na start zaczynamy więc na minusie w skarbonce Bryndzy, ale ruszyć z działaniem musimy od razu. Nie pozwolimy, aby babusia cierpiała ani chwili dłużej. Jeśli możesz starowinkę wesprzeć w drodze po komfort i lepsze życie, dorzuć prosimy grosik do jej skarpety.
Konto: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A. Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
Tytułem: Darowizna – Bryndza

Bryndza 1 Bryndza 2 Bryndza 4 Bryndza 5
Bryndza 6 Bryndza 7 Bryndza 8 Bryndza 9

01.02.2024 Bryndza dobrze już rozgościła się w swoim domku tymczasowym, możemy więc nieco więcej Wam o niej opowiedzieć. I same dobre rzeczy! Bryndza to trzynastoletnia sunia o niezachwianej pogodzie ducha w każdej sytuacji! Pełna miłości i ufności, o wielkiej potrzebie bycia przy kochającym człowieku. Na co dzień cicha i nienachalna, ale jak tylko szerzej uchylić okienko na czas pieszczot, Bryndzunia potrafi się rozkręcić i wymagać drapanek bez przerwy. Sunia jest superową spacerowiczką, pięknie chodzi, szybko załatwia swoje potrzeby. Ma w sobie mnóstwo energii, zawsze jest gotowa na aktywności, ale nie będzie narzekać, jeśli spacery zdarzą się czasem za krótkie. Bryndza to też bardzo mądra pannica. Ruch dłonią wystarczy jej za komunikat, w którą stronę mamy zamiar zmierzać. W domu spokojna, nic nie niszczy, beztrosko przesypia nieobecność opiekunów, zdarzy się jej sporadycznie w domu popuścić. Czasem imponująco chrapie. W sam raz dla koneserów psiego ASMR.  Z psami bardzo przyzwoicie sobie radzi, przy stabilnym psim osobniku i mądrym wsparciu ludzi, nie widzimy problemu aby dzieliła dom z innym psiakiem. Sunia ma niedoczynność tarczycy, wymaga codziennego podawania leku. Bryndza to przekochane i kochające stworzenie, które zasługuje na ciepły, troskliwy dom na emeryturę. Jeśli możesz jej go podarować, napisz do nas na Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

10.06.2024 Co słychać u babuni Bryndzy? Może powiemy tak, gdybyśmy sami mogli zostać tymczasowiczami wspaniałych Agaty, Mateusza i ich psiego rezydenta, Bunia, nie wahalibyśmy się ani chwilki aby doświadczyć ich gościnności. Zobaczcie sami, jak zmieniła się pod ich okiem Bryndza. Babunia jest cudownie zaopiekowana. Przytyła nam w końcu parę kilo (+4) i choć walczy jeszcze z lamblią i zapaleniem pęcherza, tak otulona jest tak piękną troskliwością i uważnością swojego DT, że rozpływamy się w zachwytach. Wiemy też z pewnych źródeł, że Bryndzunia zyskała także ukochanego tymczasowego dziadzia. Jako że mamy już Bryndzunię na lepszej drodze wagowej, możemy w końcu sięgnąć po dobrej jakości karmy ale już nietuczące, gdyby ktoś miał ochotę babusi sprawić mały woreczek czy jedną puszeczkę, zapraszamy na OcaloneLapki.pl, gdzie możecie zamówić najmniejsze opakowanie, czy pojedynczą puszkę i nie płacić za dostawę. Znajdziecie nas tutaj: https://ocalonelapki.pl/Fundacja-AST
Jeśli i Ty zastanawiasz się nad podarowaniem bezpiecznej przystani staruszkowi, odezwij się do nas, dziadeczki czekają w schroniskach i wspólnie możemy pospieszyć im z pomocą: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. l

Bryndza 12 Bryndza 13 Bryndza 14 Bryndza 15