Luna m2

LUNA Złoty Bull

bullterierka, wiek ok. 15 lat.

Wygląd: rudo-biała, posiwiała.
Charakter: w trakcie oceny.
Zdrowie: bardzo zły stan zdrowia, choroby oczu, tarczycy, nerek, rozsiane guzy.

Miejsce pobytu: awaryjny dom tymczasowy, Magnuszew.
Kontakt w sprawie adopcji: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Luna to piętnastoletnia babunia bulterierka, która z uwagi na zły stan zdrowia została nam przekazana pod opiekę przez Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt „W Imieniu Zwierząt”. Natychmiast ruszyliśmy na maraton po lecznicach weterynaryjnych, bo mamy u Lunki ogrom zdrowotnych prac do wykonania. Już po pierwszych badaniach otrzymaliśmy pilne wezwanie do lecznicy, aby rozpocząć serię kroplówek, którymi będziemy wyrównywali jej jonogram oraz zbijali mocznik. Odbyliśmy także wizytę u okulisty, aby zaopiekować się zespołem suchego oka, który powoduje silny ból w oczach psinki, ponieważ te nie były leczone latami. W najbliższych dniach mamy zaplanowaną wizytę u kardiologa, aby sprawdzić szmery w serduszku. Dodatkowo, babunia ma niedoczynność tarczycy tak dużą, że nie są w stanie jej oszacować standardowe odczyty. Badanie USG wykazało dwa bardzo brzydko wyglądające guzy ze wskazaniem na możliwe zmiany nowotworowe, sunieczka ma także wiele guzów na ciele i liczne przetoki. Jej węzły chłonne są mocno powiększone, jest też silną alergiczką. Czeka nas skrupulatne, mozolne odgruzowywanie Luneczki i mamy wielką nadzieję, że będziecie działać razem z nami. Lunka powolutku próbuje odnaleźć się w nowych okolicznościach życiowych, a my pragniemy z całych sił ułatwić jej ten proces, jak najszybciej załagodzić dolegliwościom bólowym i zacząć przywracać jej życiu komfort. Jeśli możesz wspomóc naszą babunię, dorzucić choć kilka złotych do jej skarpetki, którą zaczynamy na solidnym minusie, będziemy przeogromnie wdzięczni. Darowizny dla Lunki można kierować bezpośrednio na konto naszej fundacji:
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A. Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463