Pierniczka  m2

PIERNICZKA

Staffordshire Bull Terier, urodzona 11.04.2017 r.

Wygląd: czarna, posiwiała, z białymi znaczeniami.
Charakter: wesoła, emocjonalna, problemy z czystością.
Zdrowie: zdrowa.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa.
Kontakt w sprawie adopcji: 501 797 018, Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Pierniczka to siedmioletnia stafficzka, która pod opiekę naszej fundacji trafiła z likwidowanej hodowli Enamorada. Jest typową staffikową pannicą. Kombinującą na wesoło. Nakręconą, pełną emocji, choć nie do końca potrafiącą sama się tymi emocjami zająć, więc potrzebuje w tym zakresie wsparcia i trochę pracy mądrego człowieka. Sunia jest cudowna do ludzi i psów - obecność stabilnych psich towarzyszy sprawia, że staffinka czuje się pewniej. Z powodzeniem można się będzie więc takim słodkim pierniczkiem dopsić. W domu Pierniczka znacznie bezpieczniej czuje się w kennelu, niż poza nim, dlatego jej dom tymczasowy mocno działa, aby „udomowić” niunię i sprawić, by czuła się swobodnie w całym domowym obszarze (także na kanapie). „Co za Piernik!” można zaś rzec na suni maniery czystościowe, bo panienka miewa wpadki, także jest obszar do sporej pracy. Pierniczka na ten moment najlepiej czułaby się w domku z ogrodem, nieco dalej od gwaru i szumu miasta. Obserwujemy, że miejskie środowisko jest dla niej trudniejsze do dźwignięcia, aczkolwiek przy wspierającym przewodniku coraz lepiej jej to wychodzi. Z sunieczką jesteśmy obecnie w trakcie odrobaczania i szczepień. Niebawem poznamy się lepiej i będziemy mogli opowiedzieć Wam o pannicy więcej, a tymczasem powitajcie ją z nami cieplutko!

Pierniczka  1 Pierniczka  2
Pierniczka  3 Pierniczka  6