Dino m2

DINO Złoty Bull

bpies w typie amstaffa, wiek 13 lat.

Wygląd: bbrązowy, pręgowany, białe znaczenia, posiwiały.
Charakter: kontaktowa, łagodna, odważna i aktywna.
Zdrowie: problemy ortopedyczne, niedoczynność tarczycy, anemia, guzy na śledzionie.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa.
Kontakt w sprawie adopcji: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Dino to senior w typie amstaffa w wieku 13 lat. Po śmierci swoich opiekunów ten uroczy psi senior trafił pod opiekę schroniska. Dzięki Dorocie, która uchyliła dla Dino drzwi do swojego domku i stworzyła dla niego dom tymczasowy, dziś nasz dziadunio jest bezpieczny. Dziękujemy Dorocie z całego serca za pospieszenie z pomocą dla Dino! Trafiając do nas Dino miał ogromną nadwagę. Ważył 35 kilo, które ciągle sukcesywnie zbijamy (stan na dziś: dwa kilo mniej). Dino wykazywał także poważne problemy z poruszaniem się, nie mógł samodzielnie wstać, zejść ze schodów. Konsultacja ortopedyczna, na którą niezwłocznie się z nim udaliśmy, wykazała silnie przebudowane stawy skokowe oraz obustronne przebudowanie stawów łokciowych. Z uwagi na towarzyszący schorzeniom ostry ból, podczas wizyty podano mu w premedykacji dostawowo glikokortykosteroidy. Dodatkowo Dineczek otrzymał leki przeciwbólowe do codziennego stosowania i zalecenie udania się jak najszybciej na rehabilitację, aby zawalczyć z nadwagą i nadbudować mięśnie. Jakby tego nie było dziadusiowi dość, Dino cierpi także na niedoczynność tarczycy (wdrożyliśmy obecnie Forthyron), a badanie krwi wykazało anemię, z której musimy go dźwignąć. Dziękujemy najmocniej rodzince adoptowanego od nasz Pampuszka, która odpowiedziała na apel o Ferroloxan dla Dino. Poprawa wyników krwi jest dla Dino kluczowa, z uwagi na obraz USG, który wykazał powiększenie śledziony i dwie zmiany. Śledziona kwalifikuje się do usunięcia, jednak operacja będzie możliwa dopiero po ustabilizowaniu krwi (splenektomia wiąże się z dużą jej utratą). Podsumowując, stan skarpetki Dino jest na potężnym minusie . Badanie krwi - 385 zł, badanie serca - 300 zł, USG - 230 zł, ortopeda - 2160 zł, do tego czekająca go seria rehabilitacji - 1500 zł. Nie uniesiemy tego bez Waszej pomocy, dlatego prosimy gorąco abyście pomogli nam opiekować się Dino. Jak tylko możecie. Jak możesz Dino pomóc?
Wyślij drobny przelew (bez logowania): suppi.pl/fundacjaast
Adoptuj Dino wirtualnie: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/zwierzak/7aTd4W
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
Konto: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463