Koka male2

KOKA Złoty Bull
w typie amstaffa, wiek 11 lat

Wygląd: brązowo-czarna, pręgowana, z  białymi znaczeniami.
Charakter: w trakcie oceny.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Pruszków
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Koka to 11-letnia sunia w typie amstaffa, która nie miała szczęścia. Niby zawsze miała dom i opiekunów, ale jej życie było porównywalne do życia w schronisku.
Kilka lat temu jej właścicielki wyjechały do Anglii. Opiekę przejął tata, który leczy się psychiatrycznie. Sunia została zamknięta w opuszczonym domu, a ojciec dojeżdżał psa karmić i wyprowadzać, bo „pies do bloku się nie nadaje”. W ostatnim czasie do schroniska napłyneło zgłoszenie, że psa nie widać i że „śmierdzi padliną”. Po kontroli warunków okazało się, że Koka jest, żyje, ale nie jest już wyprowadzana na spacery. Pan wytłumaczył ten fakt jej chorobami i wiekiem. Postanowiliśmy pomóc Koce, bo nie możemy przechodzić obojętnie nad okrutną formą znęcania się nad psem. Pozostawienie psa samego, nie wyprowadzanie go na spacer i nie udzielanie mu pomocy medycznej jest formą znęcania się.

Koka trafiła na kilka dni do lecznicy dla psów, gdzie została poddana podstawowym badaniom. Sunia jest w całkiem niezłej formi jak na takie zaniedbania. Badania krwi są w miarę ok, badanie serca, USG i RTG klatki piersiowej w normie. Obecnie Koka jest leczona z ciąży urojonej. Po ogarnięciu tego tematu bierzemy się za wycinanie guzów na listwach mlecznych, bo te wyglądają źle, a także za diagnostykę kulawizny łapy.
Pomimo wielu lat bez człowieka Koka bardzo się garnie do ludzi, do spania w łóżku. Chętnie towarzyszy, podąża za opiekunem. Jest czyściutka, ładnie zostaje sama. Aktualnie sunia przebywa w domu tymczasowym w Pruszkowie.

Kochani, mamy do Was ogromną prośbę. Potrzebujemy dla Koki: karmy np. Brit Care Senior,
suplementów na stawy np. AniFlexi, Pokusa Senior i wsparcia na leczenie. Bardzo prosimy was o pomoc.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
Z dopiskiem DAROWIZNA KOKA