Tilo male2

bulterier, urodzony 28.01.2016 r

Wygląd: łaciaty, brązowo-czarno-biały
Charakter: do oceny
Zdrowie: przewlekła niewydolność nerek.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 500 033 740, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Tilo to 12-letni, rasowy bulterier (urodzony 28.01.2006 r).
Odpowiedzieliśmy na dramatyczny apel o pilne udzielenie pomocy psu, którego obecni właściciele – ludzie starsi i schorowani – nie są w stanie otoczyć odpowiednią opieką. Błyskawiczna akcja zakończyła się umieszczeniem staruszka w DT w Warszawie. Psiak zniósł zmianę koncertowo – bardzo dobrze przyjął nowe miejsce, nowych ludzi. Jak na swój wiek był ożywiony, ruchliwy, radosny. Cieszyliśmy się z jego dobrego samopoczucia, dobrego stanu,  niestety nie dane nam było na długo utrzymać tej radości. U wszystkich przyjmowanych pod skrzydła Fundacji zwierząt standardowo wykonujemy badania, w przypadku tych w podeszłym wieku – rozszerzone. Ich wyniki bywają różne, ale tego, co ujawniły testy u Tilo, nikt z nas się nie spodziewał. Bullik cierpi na zaniedbaną, przewlekłą postać niewydolności nerek. Trafił do nas praktycznie w ostatniej chwili, bo choroba jest na tyle zaawansowana, że w bezpośredni sposób zagraża jego życiu. Natychmiast wdrożyliśmy leczenie. Pies będzie pod opieką doświadczonego nefrologa, a my dołożymy wszelkich starań, aby pomóc mu wyjść z kryzysu, ale wszystko to nadal nie daje gwarancji, że organizm poradzi sobie z chorobą. Nie składamy jednak broni. Na dziś Tilo potrzebuje zestawu leków, karmy weterynaryjnej, regularnych kontrolnych wizyt u specjalisty. Jest u nas zaledwie kilka dni, a już w tej chwili koszta opieki nad nim sięgają 700 zł. To dopiero początek walki o jego życie. W związku z tym serdecznie prosimy o wsparcie dla staruszka. Każda złotówka wrzucona do jego skarbonki pomoże nam w zapewnieniu Tilo szansy na nowe, lepsze życie.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
Konto bankowe: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463